Löpband köpguide

Varför behöver du läsa en köpguide om löpband?

Med den utveckling som sker kring löpband, skulle en kvalitetsmaskin kosta upp till 30,000 kronor. Så att köpa fel utrustning kan bli dyrt. Och med en väldigt stor mängd löpband på marknaden idag, kan att hitta en som passar dig bäst ha blivit ännu mer förvirrande.

Detta är anledningen till att jag skapade denna köpguide. Den syftar till att utbilda folk om hur man köper det bästa löpbandet som passar för var och ens behov och samtidigt undvika en del kostsamma misstag.

>> Köp ett löpband här <<

Så innan du börjar handla ditt nya löpband, börja först med att besvara följande frågor. De kommer att leda dig till att göra rätt köp.

1) Vem ska använda löpbandet?

Vilket löpband du skall köpa beror på hur mycket du väger, hur lång du är, och hur många som ska använda bandet.

De flesta löpband har en maximal viktgräns, så se till att ditt kommer att kunna stödja din kroppsvikt. För långa människor, föreslår jag att du väljer maskiner med långa band eftersom dina löpsteg kommer att vara längre än normalt.

Om hela familjen skulle använda den, skulle det vara bättre att köpa ett av högre kvalitet (de över 15,000 kr) för att se till att det kan hantera flera pass, dvs för alla i familjen.

2) Hur ofta ska löpbandet användas?

Kvaliteten (och priset) på maskinen du kommer att köpa beror också på hur många gånger löpbandet kommer att användas i en vecka och hur länge. Som en guide, en person som väger mindre än 100 kg. och planerar att köra på den i 30 minuter om dagen, 7 gånger i veckan bör leta efter ett löpband i 10-15,000-kronorsklassen.

3) Var kommer löpbandet användas?

Storlek och vikt på löpbandet du ska köpa är en annan faktor som bör beaktas. Om du har begränsat utrymme hemma, och sedan går och köper ett väldigt stort träningsband är inte ett smart drag. Dessutom är ett extremt tung band inte att rekommendera om det ska vara på eller över 2:a våningen i ett gammalt hus.

För dem med begränsade utrymmen hemma, kanske du vill välja ett löpband med vikbar funktion. Detta gör att du kan lägga löpbandet ner efter användning för att på sätt spara utrymme.

4) Vilka funktioner behöver du?

Du måste bestämma de funktioner som skulle vara användbart för dig och vara säker på att löpbandet du ska köpa har dessa funktioner. Till exempel, om du vill träna för att sänka din hjärtfrekvens under träning , se då till att den maskin du kommer att köpa har en pulsmätare.

5) Hur mycket har du råd med?

Slutligen så är det bara du som vet hur mycket du kan spendera på ett löpband. Då ska du med tanke på alla de faktorer som nämns ovan, välja löpbandet i den prisklass som passar dig bäst. Om du inte kan hitta något löpband i denna prisklass som passar dig, då du kanske måste leta efter ett löpband med en högre prislapp.

Slutsats

Förhoppningsvis kan denna köpguide och frågorna komma hjälpa dig på vägen att hitta ett löpband som passar dig.

>> Köp ett löpband här. << Löpband

Författare:


Var denna guide användbar? Ge gärna ditt betyg (1-10):